Hvor kan jeg tage et forbrugslån?

Der findes i Danmark rigtige mange former for forbrugslån. Du har helt sikkert set TV reklamer med både minilån, kviklån, hurtig lån og SMS lån. I bund og grund er lånene identiske og har blot fået forskellige navne. Det kan godt være en smule forvirrende som forbruger, men det behøver det slet ikke at være. Det vigtige er nemlig, hvilke vilkår du har i dit lån. Men hvor du mulighed for at tage et forbrugslån? Det kan du blive meget klogere på her i artiklen.

Forbrugslån i banken

Har du en fornuftig økonomi, kan du som regel få lov at tage et forbrugslån i din bank. Det gode ved at tage et forbrugslån i banken er, at der ofte er bedre vilkår end hos de mange online låneudbydere. Samtidig kan det være rart, at du kan overskue dit lån inde i din netbank. Du kan altså fastholde din økonomi til et sted, og du kan samle din gæld et sted.

Omvendt viser banker ofte en større nysgerrighed, og derfor skal du som regel komme med et godt argument overfor din bankrådgiver, hvis du skal have lov at låne penge. Det kan dog også have sine fordele, da din bankrådgiver kan yde rådgivning i forhold til din økonomi. Nogle mennesker vil dog også finde den situation ubehagelig.

Forbrugslån online

Ligesom du kan tage et forbrugslån i din bank, kan du også tage et forbrugslån hos de mange låneudbydere online. Her er der lavere krav til dig som låntager, men til gengæld er omkostninger ved lånene som regel dyrere end i banken. Låneudbyderne løber kva de lavere krav en større risiko ved at låne penge ud, end de gør i banken. Når du tager et forbrugslån online, vil det også være langt mere anonymt, end det er i banken. Du skal ikke gennem nogle lange samtaler, og det hele foregår online, hvor du blot skal udfylde en formular.

Den helt store ulempe ved at vælge et forbrugslån fra en online udbyder er, at omkostninger ved lånet ofte er højere. Det stiller krav til din økonomi, fordi at du ofte skal afdrage relativt store beløb – det kan du dog også sagtens komme til at gøre i din bank. Hvor højt det månedlige afdrag er, kommer nemlig meget an på løbetiden og lånets beløb.

Få altid flere lånetilbud

Inden du underskriver en låneaftale, kan det være en fordel at få flere lånetilbud fra både banken og online udbydere af forbrugslån. Det vil nemlig give dig et meget bedre sammenligningsgrundlag, så du kan få valgt det billigste lån. Kig altid grundigt på låneaftalen og sammenlign ÅOP, kreditomkostninger, renten og tilbagebetalingen med hinanden. Så er du godt på vej til at finde det billigste forbrugslån.